Jimmy

Jimmy Lacroix heeft zijn derde traineeperiode van 8 maanden bijna afgerond en staat op het punt om te beginnen aan zijn laatste traineeperiode. Deze hoopt hij eind 2023 af te ronden. Jimmy had al een jaar werkervaring toen hij instapte in het Traineeship Civiel Oost. Vanwaar deze keuze?

“Ik ben na mijn studie gelijk aan het werk gegaan bij een betonbouwer. Ik kwam er echter al snel achter dat dit bedrijf niet goed bij mij paste. Ik had wel een idee over welk type werkzaamheden mij aansprak, maar geen duidelijk beeld bij welke partij ik deze werkzaamheden zou willen uitvoeren. Het traineeship bood mij de kans om dat te gaan ontdekken.”

Mijn ervaring met het traineeship tot nu toe? Die is goed, ik krijg veel te zien bij verschillende opdrachtgevers en ik leer heel veel. Eigenlijk leer je alle facetten binnen de infra kennen. Het leuke is dat ik bij elke partij weer iets nieuws leer. Bij StadLandWater bijvoorbeeld heb ik heel veel teken- en bestekswerk gedaan en geleerd hoe je omgaat met opdrachtgevers. Bij Abbink Boekelo Wegenbouw ervaar ik waar je in de uitvoering tegen aan loopt en hoe je dat kunt oplossen. Ik leer hoe een project gerealiseerd wordt en wat daar allemaal bij komt kijken.

Wat heeft het traineeship Jimmy tot nu toe gebracht?

“Vooral veel kennis en ervaring. Daarnaast heb ik heel veel mensen leren kennen in de regio Oost-Nederland, zowel bij de diverse opdrachtgevers als leveranciers. En het leuke is dat je elkaar overal weer tegenkomt. Ook mijn medetrainees kom ik soms tegen in de projecten.

Wat ik het allerleukste vind? Dat ik de ruimte krijg om doelen te bepalen voor mezelf en de kans krijg om me te ontwikkelen. Ook de variatie is leuk, bij elke partij is het weer anders. Wat ook heel mooi is, is dat je de onderlinge samenhang en de relaties binnen de keten leert kennen.”

Jimmy had al een beeld van het type werk dat hij later wil gaan doen. Is dat beeld veranderd?

Nee, mijn doel blijft hetzelfde. Wel weet ik nu steeds beter waar ik dat doel wil bereiken, bij welke partij. En wordt het steeds duidelijker hoe ik de weg er naar toe kan bepalen. Ik zou dit traineeship dan ook zeker aanraden aan iedereen die net klaar is met zijn of haar studie civiele techniek. Je krijgt zo veel te zien en mag heel veel dingen oppakken. Je kunt op deze manier echt ontdekken wat het beste bij je past. ”

“Als je wilt ontdekken wat ècht bij je past, zou ik zeker het Traineeship Civiel Oost gaan volgen”

Lees meer

Marlies

Marlies

Marlies is op 1 september 2021 gestart met het Traineeship Civiel Oost en begint in januari 2023 aan haar derde traineeperiode. Hoe is zij in het traineeship terecht gekomen? Na mijn HBO studie Civiele Techniek wist ik niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Een...

Jelle

Jelle

Jelle begon op 1 september 2019 als trainee in het Traineeship Civiel Oost. Inmiddels zijn we 3 ½ jaar verder, heeft hij het traineeship afgerond en is hij werkzaam als junior projectleider bij StadLandWater Management en Advies. Hoe kijkt Jelle terug op deze periode?...

Quinten

Quinten

Quinten begon op 1 juli 2019 als eerste trainee in het Traineeship Civiel Oost. Inmiddels zijn we 3 ½ jaar verder, heeft hij het traineeship afgerond en is hij werkzaam bij StadLandWater Management en Advies. Hoe kijkt Quinten terug op deze periode? “Ik kijk met veel...