Quinten

Quinten begon op 1 juli 2019 als eerste trainee in het Traineeship Civiel Oost. Inmiddels zijn we 3 ½ jaar verder, heeft hij het traineeship afgerond en is hij werkzaam bij StadLandWater Management en Advies. Hoe kijkt Quinten terug op deze periode?

“Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd als trainee. Het was een heel leuk en leerzaam traject. Ik heb veel verschillende dingen mogen doen en ervaren en veel gezien. Het leuke is dat ik nu in mijn rol als projectmedewerker bij StadLandWater veel dingen tegenkom in de projecten waar ik aan werk, die ik al eerder heb gezien. Bijvoorbeeld een sanering: ik werk nu aan project waar ook een sanering in zit. In mijn tijd als trainee bij NTP heb ik een tijdje gewerkt op de afdeling Milieu, waar ik veel saneringsplannen heb doorgenomen en deels aan heb meegewerkt. Deze kennis komt nu heel goed van pas.”

Waarom heeft Quinten destijds gekozen voor het Traineeship Civiel Oost? En wat heeft het hem gebracht?

“Na het afronden van mijn opleiding Middenkaderfunctionaris Infra aan het ROC van Twente, had ik geen idee wat ik wilde gaan doen. Ik had alleen stages gelopen bij aannemers. Ik wilde graag weten wat er nog meer te koop was in de wereld van de infra en het traineeship bood mij de kans om dat te gaan ontdekken. Het traineeship heeft mij niet alleen veel kennis gebracht, maar ook veel nieuwe contacten. Ik heb een leuk netwerk kunnen opbouwen. Ook op persoonlijk vlak heb ik er veel aan gehad. Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden. Ik heb geleerd om te gaan met diverse mensen, tegenslagen te incasseren en feedback te geven en ontvangen.”

“Wat ik het leukste vond aan het Traineeship Civiel Oost? Dat is het feit dat het een ketenbreed traineeship is. De combinatie van de verschillende partijen in het traineeship is goed. Een adviesbureau, twee aannemers en een gemeente. Je leert de samenhang in de keten hierdoor goed kennen. Niet alleen de werkzaamheden zijn per partij verschillend, ook de grootte van de partijen, de verantwoordelijkheden en cultuur verschillen onderling. Die diversiteit maakte het heel interessant. De 32 maanden zijn dan ook echt voorbij gevlogen. Wat ik daarnaast heel leuk vond was om trainingen en intervisiebijeenkomsten te hebben samen met mijn medetrainees. Hier heb ik veel van geleerd, ook van elkaar.”

Quinten heeft in april 2022 het traineeship afgerond. Hij heeft er voor gekozen om bij StadLandWater aan de slag te gaan. Had hij dit van tevoren verwacht?

“Totaal niet! Dat toont eigenlijk wel aan waarom dit traineeship heel waardevol kan zijn. Toen ik er aan begon was ik ervan overtuigd dat ik uitvoerder wilde worden. Ik had namelijk een bepaald beeld van de projectvoorbereiding. In de praktijk bleek dit beeld helemaal niet te kloppen. Ik vond het veel leuker en interessanter dan ik had gedacht. Uiteindelijk was de uitvoering voor mij dan ook geen optie meer en koos ik voor een rol in de projectvoorbereiding. En van deze keuze heb ik tot op heden nog geen moment spijt gehad. Ik zit heel goed op mijn plek. Wat ik prettig vond, is dat ik door de partijen in het traineeship ook echt vrij werd gelaten om te kiezen waar ik uiteindelijk wilde gaan werken. Er werd geen druk op mij uitgeoefend om een bepaalde keuze te gaan maken. De samenwerking tussen alle partijen is goed en er is geen onderlinge concurrentiestrijd om de trainees.”

Tot slot: wat zou je willen zeggen over het Traineeship Civiel Oost tegen studenten die nog een keuze moeten maken voor een baan?

“Niet aarzelen, gewoon doen!”

 “Het Traineeship Civiel Oost? Niet aarzelen, gewoon doen!”

Lees meer

Marlies

Marlies

Marlies is op 1 september 2021 gestart met het Traineeship Civiel Oost en begint in januari 2023 aan haar derde traineeperiode. Hoe is zij in het traineeship terecht gekomen? Na mijn HBO studie Civiele Techniek wist ik niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Een...

Jelle

Jelle

Jelle begon op 1 september 2019 als trainee in het Traineeship Civiel Oost. Inmiddels zijn we 3 ½ jaar verder, heeft hij het traineeship afgerond en is hij werkzaam als junior projectleider bij StadLandWater Management en Advies. Hoe kijkt Jelle terug op deze periode?...

Mart

Mart

Onze vierde man binnen Traineeship Civiel Oost is Mart. Mart is 23, afgestudeerd in hbo civiele techniek aan Saxion Enschede en sinds november 2020 civiel trainee. Het bezoeken van een open dag heeft hem geholpen zijn studie te vinden en het mooie, er waren slechts 5...